Prenner - Project engineering partner

prenner

project engineering partner

Asiakastarina – Chempolis Oy

Chempolis valitsi Prennerin suunnittelemaan ja kouluttamaan Intiaan valmistuvan biojalostamon laitetarkastukset

Chempolis Oy

Chempolis on oululainen biojalostustekniikkaa energia-, biopolttoaine-, öljy-, paperi- ja kemianteollisuudelle kehittävä teknologiayritys. Chempolis toimii pioneerina biopohjaisen etanolin ja kemikaalien tuottamiseen, jossa raaka-aineena käytetään bambua. Chempoliksen teknologialla toteutetun biojalostamon Intiassa on tarkoitus käynnistyä vuoden 2024 aikana. Kysyimme ajatuksia yhteistyöstämme sekä lisää biojalostamohankkeesta Chempoliksen pääsuunnittelijalta Juhani Kantomaalta.

Bambusta bioetanolia, biokemikaaleja ja vihreää energiaa.

Intian Assamin maakuntaan Chempoliksen, Fortumin ja intialaisen öljyjalostusyhtiön NRL:n yhteenliittymänä rakennettava biojalostamo tulee käyttämään jopa 300 000 tonnia bambua vuosittain. Jalostamo tuottaa valmistuttuaan vuosittain muun muassa noin 50 000 tonnia bioetanolia, 19 000 tonnia furfuralia sekä 140 gigawattituntia vihreää energiaa.

Chempolis valitsi meidät kumppaniksi toteuttamaan tislauskolonnien tarkastussuunnitelmat ja turvallisuusohjeet sekä tarkastus- ja turvallisuuskoulutuksen Chempoliksen tarkastuksista vastaavalle henkilöstölle.

Biojalostamon käyttöönotto lähestyy

Laitetarkastuksiin kuuluivat viisi tislauskolonnia, jotka olivat mekaanisesti asennettuina tarkastajien saapuessa Intiaan. Kolonnien tarkastusten avulla varmistetaan, että ne ovat vaatimustenmukaisia eikä poikkeamia löydy asennuksista tai laitteistosta.

”Biojalostamon on tarkoitus käynnistyä vuoden 2024 aikana, eli loppusuoralla ollaan. Tarkastusohjeiden avulla asennettujen kolonnien mahdolliset puutteet tai virheet saatiin hyvin tutkittua, jonka myötä olemme entistä lähempänä laitoksen käyttöönottoa.” Tiivistää Juhani.

Nopeallakin aikataululla asiakastyytyväisyys säilyi

Kun tarkastukset suunnitellaan ja toteutuksesta keskustellaan etukäteen turvallisuus huomioiden, saadaan tarkastukset tehtyä luotettavasti tiukoista aikatauluista huolimatta. Juhani kertoo olleensa tyytyväinen tekemiimme materiaaleihin ja koulutukseen, jonka avulla tarkastukset sujuivat Intiassa hyvin.

”Olin tyytyväinen tekemiinne materiaaleihin. Siellä oli myös sellaisia asioita, mitä emme välttämättä olisi osanneet muutoin vaatia tai tarkastaa. Haastavasta aikataulusta huolimatta saitte koottua hyvän koulutuspaketin, jonka avulla tarkastukset saatiin mallikkaasti toteutettua. Kokonaisuutena teidän toimintanne oli asiakaslähtöistä, asiantuntevaa sekä yhteistyö helppoa ja mutkatonta. Olimme todella tyytyväisiä lopputulokseen” lopettaa Juhani.

Tutustu Chempoliksen teknologialla toteutettavaan biojalostamoon: https://chempolis.com/references/

Ota yhteyttä

Antti Kärkkäinen
Partner, DI
Teollisuus ja uusiutuva energia
Jaa somessa